Skip to main content

Werkzaamheden Blerick Centrum

De bouwvak is voorbij en de werkzaamheden worden weer opgepakt. De komende periode zal er in hartje Blerick wat meer overlast van werkzaamheden ontstaan. Zo wordt een start gemaakt met het vernieuwen van de parkeerplaats op het Laurentiusplein en gaat binnenkort de Pontanusstraat op slot voor verkeer. De bestrating wordt dan vernieuwd. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Hopelijk is er begrip voor de eventuele overlast. Over een tijdje krijgen we er samen een geweldig mooi opgeknapt geheel voor terug.

PLANNING:
Op maandag 21 augustus starten de werkzaamheden in het centrum van Blerick, rondom de nieuw- en verbouw van Berden. Deze werkzaamheden duren tot januari 2024. De openbare ruimte in het centrum van Blerick wordt opnieuw ingericht. Het zal tijdelijk voor wat extra overlast en soms wat ergernis zorgen, maar daarna krijgen we een geweldig opgeknapt deel van hartje Blerick terug!

INFORMEER ELKAAR
Ondernemers wordt gevraagd om klanten, gasten en leveranciers te informeren. Voor u als consument, bewoner of bezoeker is het ook goed om elkaar te informeren. Schrijf het op de kalender. Hou er rekening mee als u een afspraak heeft of een boodschap gaat doen. Hieronder een overzicht van werkzaamheden.

PLANNING WERKZAAMHEDEN

  • Fase 1
    Op maandag 21 augustus start de aannemer Infrascoop met de eerste werkzaamheden. Het eerste deel van de parkeerplaats wordt aangepakt op het Laurentiusplein.
  • Fase 2
    Op maandag 28 augustus
    starten de werkzaamheden aan de Pontanusstraat tussen het Antoniusplein en de Laurentiusstraat in.
  • Fase 3 tot en met fase 10. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Wegafzetting Antoniuslaan en Pontanusstraat
Tijdens de werkzaamheden van maandag 28 augustus tot en met zondag 29 oktober zijn de Antoniuslaan en de Pontanusstraat gefaseerd afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Het verkeer wordt omgeleid via de aangegeven omleidingsroutes.

Parkeren centrum Blerick
Uiteraard proberen we u te verleiden met de huidige campagne "Da's zo gefietst" om met de fiets te komen. Komt u met de auto, let dan extra op! Vanaf maandag 21 augustus kan er niet meer geparkeerd worden op het Laurentiusplein. Maak daarom gebruik van andere parkeergelegenheden zoals het Schepenenplein of het parkeerterrein aan de Maasbreesestraat.

Dank voor uw begrip.
Welkom in hartje Blerick!

Plattegrond werkzaamheden centrum Blerick