fbpx

FASHION, FOOD & FUN!

Winkelhart Blerick presenteert zich samen met Winkelcentrum de Wieën weer op haar best tijdens het FASHION, FOOD & FUN EVENT op 7 oktober aanstaande. Kom gezellig naar het overdekte Winkelcentrum de Wieën en geniet van al dat lekkers en leuks! Er staat u weer een geweldig gevuld programma te wachten!

Fashion, Food & Fun Blerick

813 fashion food fun poster update lr

De zaterdag staat onder andere in het teken van de najaarscollectie en van de nieuwe menukaarten. Modehart Blerick presenteert de najaarscollectie over de rode loper, in overdekt Winkelcentrum de Wieën, gratis toegankelijk voor iedereen! Dit wilt u echt niet missen! Om 12.30u en om 14.30u zullen vele modellen de nieuwste Fashion presenteren. Naast de Blerickse modetrends, zullen de overige winkeliers zich ook presenteren op hun eigen wijze. En let op! Kom goed gekleed want ook de Blerickse Modepolitie sluipt door hartje Blerick, op zoek naar goed en slecht geklede mensen! Staat u er bij de modepolitie goed op, dan maakt u kans op een mooie modeprijs! Uiteraard zal Chielke ook over de rode loper gaan en is er voor een hoop entertainment gezorgd. Hieronder treft u het complete programma:

 • 12.00u start Fashion. Food. Fun in overdekt Winkelcentrum de Wieën
 • 12.30u rode-loper-show ronde één met de aftrap door Urban Dance Studio en de jarige Chielke volgt!
 • 13.15u kick-off van de Noord Kaap Challenge met de VenloRiders
 • 13:30u spetterend optreden van Kristel Roulaux
 • 14.15u traktatie van Chielke aan Wieger, de vinder van het drakenei!
 • 14:30u rode-loper-show ronde twee met Chielke voorop!
 • 15.30u Urban Dance Studio Final en prijsuitreiking "bestgeklede persoon" door de modepolitie!

Het geheel wordt aangekleed met een themamarkt en ondersteund door DJ Stevie! Het wordt een supergezellige middag! Zorg dat u erbij bent! Vanwege het slecht weer zal alles binnen in overdekt Centrum de Wieën plaatsvinden, dus niet op de Kloosterstraat. 

EXTRA

Naast deze activiteiten zijn er shows bij Berden Mode en Rooijakkers Mode. In de avond is er een kapsalonconcert door Linda Zijlmans bij Huizenaar Kappers!Grootste KinderFantasieMarkt van Limburg!

Eén dag in het jaar kleurt Blerick compleet oranje. Op Koningsdag natuurlijk! Winkelhart Blerick kent al vele jaren een zeer uitgebreide Oranjemarkt. Een mooie traditie op Koningsdag, die in de wandelgangen de grootste van heel Limburg wordt genoemd. Op 27 april, de nationale feestdag, wordt iedere vierkante meter van het Blerickse centrum oranje.Wilt u zich als standhouder aanmelden voor de markt, ga dan naar info. (hier vindt u de aanmeldformulieren).

Koningsdag 2018
Vrijdag 27 april

Eén dag in het jaar kleurt ook het Lambertusplein en omgeving oranje. Op deze nationale feestdag wordt iedere vierkante meter van Winkelhart Blerick benut. Op het Lambertusplein e.o. en omgeving en in het bewonersgebied Ruijsstraat/Maasbreesestraat/Averbodestraat/Tiendstraat start om 7:00 uur ’s ochtends de Kinder-Fantasie-Markt. Tijdens deze vrijmarkt krijgen kinderen de kans zelf gemaakte of tweedehands spullen te verkopen. Let op! Het is alleen toegestaan voor kinderen om spullen te verkopen met behulp van een plaatsbewijs. Voor het gehele gebied wordt via de gemeente vergunning verleend. Personen zonder plaatsbewijs kunnen dus niet op de vrijmarkt zitten. Op het Lambertusplein is de organisatie in handen van de Reddingsbrigade. Op de andere locatie zorgt Scouting Lambertus met eventuele inbreng van de directe bewoners dat het allemaal goed verloopt.
 

Koningsmarkt poster 2018

PROGRAMMA

Kinder-Fantasie-Markt
In hartje Blerick start om 7:00 uur ’s-Ochtends de KinderFantasieMarkt. Tijdens deze vrijmarkt verkopen kinderen zelfgemaakte en tweedehands spullen. Dit brengt volop bedrijvigheid en gezelligheid!

KAARTVERKOOP
De kaartverkoop voor de KinderFantasieMarkt was op maandag 9 april. Op deze dag zijn niet alle kaarten verkocht. U kunt nog kaartjes kopen bij SierenSo, Kloosterstraat 15, Blerick. Één kaartje kost €3,50. Per persoon mogen maximaal 2 kaartjes worden gekocht. U kunt alleen gepast en contant betalen!

Grote markt en winkels geopend van 9u tot 18u
Dit kleurrijk geheel gaat vanzelf over in de grote oranjemarkt die als een groot lint door het hele centrum staat opgesteld. Vele kooplieden zijn van de partij om hun producten aan te prijzen. De commerciële markt en de winkels zijn op deze vrijdag 27 april geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

Activiteiten voor jong en oud
Naast kraampjes, standwerkers, verkoopwagens en mooie acties in de winkels zelf, wordt er ook een muzikaal programma aangeboden. Er zijn optredens op de markt en bij de gezellige cafés die Blerick rijk is. Kortom een dag vol gezelligheid voor jong en oud. Zo is er vanaf 14.00 uur ieder uur een optreden van BigBand'81 op het Antoniusplein en zullen de JoeksJagers ook acte de presence geven.

Goed doel
Er wordt dit jaar speciale aandacht gevraagd voor Stichting Jantje Beton. Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Alle kinderen moeten dagelijks kunnen spelen en bewegen. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN! Meer informatie vindt u op https://jantjebeton.nl

De kaartverkoop Kinder-Fantasie-Markt

De kaartverkoop voor de KinderFantasieMarkt was op maandag 9 april. Op deze dag zijn niet alle kaarten verkocht. U kunt nog kaartjes kopen bij SierenSo, Kloosterstraat 15, Blerick. Één kaartje kost €3,50. Per persoon mogen maximaal 2 kaartjes worden gekocht. U kunt alleen gepast en contant betalen!

De markt

Men dient te allen tijde de aanwijzingen van de vrijwilligers op te volgen. De vrijwilligers zijn duidelijk herkenbaar en lopen door het hele centrum. Na afloop is iedereen verplicht zijn of haar vak opgeruimd achter te laten. Hierop wordt streng gecontroleerd. Op diverse plaatsen is het mogelijk het afval te deponeren in containers die hiervoor speciaal geplaatst worden. Let op: Er wordt niet meer rondgereden met een vuilniswagen, dus alles dient door de vervuiler zelf opgeruimd te worden! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat de Koningsmarkt een kleurrijk geheel blijft.
 
De vrijhandel is alleen toegestaan met behulp van een plaatsbewijs. Voor de volgende locaties zijn plaatsbewijzen te koop:
 • Lambertusplein
 • Eerste Graaf van Loonstraat
 • Eerste Maasveldstraat
 • Averbodestraat
 • Tiendstraat
 • Laurentiusstraat vanaf Steegstraat richting Averbodestraat
 • Ruijsstraat vanaf rotonde tot aan Maasbresestraat
 • Maasbreesestraat tot aan Averbodestraat.
 • verkoop vanuit alle andere straten is verboden. Er wordt gehandhaafd door de politie.

Goed doel
Er wordt dit jaar speciale aandacht gevraagd voor Stichting Jantje Beton. Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Alle kinderen moeten dagelijks kunnen spelen en bewegen. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN! Meer informatie vindt u op https://jantjebeton.nl


Zomerse vakantiemarkt, 9 juli!

890 kids fun pas 2018 3Volgens traditie vindt op de eerste maandag van de zomervakantie een grote braderie plaats in hartje Blerick; de Vakantiemarkt. Vanaf 11:00 uur ’s ochtends bent u van harte welkom om met duizenden andere bezoekers de start van de vakantie te vieren. De markt kent vanzelfsprekend een zomers karakter. De aangeboden spullen zijn gericht op het zonnige weer, er zijn lekkere hapjes verkrijgbaar en voor de kinderen staan er leuke attracties. De aanwezige artiesten lukt het ieder jaar weer een gezellige en informele sfeer te creëren. Dit dagje uit is geschikt voor mensen uit de omgeving, maar ook zeer zeker voor toeristen die in Zuid Nederland op vakantie zijn. Begin de vakantie dus goed met een bezoek aan de Vakantiemarkt. U zult er beslist geen spijt van krijgen :)

[Wilt u zich aanmelden om op de markt te staan, ga dan naar info.]

KIDS FUN PAS
Ook dit jaar belonen we actieve kinderen. Kinderen t/m 12 jaar ontvangen voor € 3,50 een KIDS FUN PAS. Met deze pas gaan ze op zoek naar gratis lekkere versnaperingen en leuke cadeautjes bij 10 ondernemers in hartje Blerick. Laat de kaart afstempelen bij de betreffende ondernemer en ontvang hetgeen er onder de stempel staat! De KIDS FUN PAS is te koop bij de Vakantieplezierkraam op de 1e Graaf van Loonstraat, voor bakkerij Pijpers.

DEELNEMERS KIDS FUN PAS

 • Pak een appel bij Albert Heijn
 • Neem een broodje knak bij Jumbo Blerick
 • Proef een raket ijsje bij Brasserie Preuf
 • Dorst? Ga naar Sur Meuse voor een glaasje ranja!
 • Even afkoelen? Ga voor een bolletje ijs naar 't Raodhoes
 • Laat je schminken bij Josje (Antoniusplein)
 • Bij Bruna krijg je een leuk cadeautje (A4 schrift)
 • Trek? Knabbel dan lekker aan een knabbelstengel bij Bakkerij Bart
 • Bij Beste Kinderopvang krijg je een leuke verrassing met grabbelen
 • Pak je cadeautje op de markt bij HvD kinderkleding.

Acts de hele dag door!

Door het hele centrum is feest! De grote & gezellige braderie start om 11u en van 14 tot 16 uur zal onze Mascotte Chielke ons centrum bezoeken! Daarnaast zijn er diverse acts en attracties in het centrum, o.a. op het Antoniusplein, Bij Berden Mode en bij winkelcentrum de Wieën... kortom, feest voor iedereen!

891 vakantiemarkt 2018 poster A3


WINTERS WINKELHART 9, 10 EN 11 DECEMBER

Het winkelcentrum wordt tijdens de Kerstmarkt in het winterswit gedompeld.
Ook dit jaar bieden we 3 dagen lang extra sfeer in hartje Blerick. Bezoek onze kerst-sfeer-dagen.
 
VRIJDAG 9 DECEMBER - LICHTJESMARKT

De vrijdagmarkt krijgt extra sfeer! Etalages en marktkramen zijn feestelijk verlicht. Joost en Josje delen lichtjes uit en Vocal Ensemble Vicenda komt zingen! Daarnaast starten we met het uitdelen van de couponactie met veel voordeel van ondernemers! De deelnemers staan op de website en Facebook. Kom gezellig naar de markt!

ZATERDAG 10 DECEMBER - KERSTROMMELMARKT / KORENDAG
Vanaf 12u is er een tweedehands vintage kerst-rommelmarkt waar particulieren, stichtingen en start-ups hun producten aanbieden. Daarnaast zullen diverse koren hun opwachting maken in het centrum van Blerick. Kom dus gezellig luisteren, kijken, genieten en kerstshoppen!

LOCATIE KOREN CARLEYSPASSAGE/KLOOSTERSTRAAT

 • 13.15-13.30 Blericks Mannenkoor
 • 13.30-14.15 The Voices
 • 14.15-14.30 Blericks Mannenkoor 14.30-15.00 Stella Duce Musical
 • 15.00-15.30 Gospelkoor Spirit of love
 • 15.30-16.00 Stella Duce Musical
 • 16.00-16.30 Gospelkoor Spirit of love

ZONDAG 11 DECEMBER - KERST-SFEERMARKT Van 12u tot 17u
Op zondag is de traditionele Kerst-sfeermarkt, en is er veel entertainment in het centrum! De winkels zijn geopend, de verwenkoets rijdt je rond, er is een nostalgische caroussel, een levende kerststal/kinderboerderij, kerstelfjes die snoep uitdelen, Straattheater waarbij 2 olijke eskimo’s u mee nemen in de wereld van het ijsvissen.De ganzefanfare trekt voorbij en aan de Maas is er ponyrijden voor de kids! Alles wordt opgeluisterd door veel live muziek, o.a. joekskepel "Zoë is ut laeve" en "Me Dunk". Chielke komt dit weekend natuurlijk ook!

Kortom, het lukt ons ieder jaar weer om een mix van standhouders bijeen te brengen die allemaal raakvlakken hebben met het Kerstfeest. Zo kunt u de hele dag genieten van winterse heerlijkheden, zoals glühwein, wafels en erwtensoep. De sfeervol gedecoreerde etalages en de prachtige kerstkramen zullen u bijna doen geloven dat u in een kerstsprookje bent beland. Dit decemberevenement heeft een grote aantrekkingskracht op de regio en weet veel kerstshoppers op de been te krijgen. De hoogtepunten van dit jaar zijn natuurlijk al die "attracties" die extra sfeer geven. De levende kerststal/kinderboerderij compleet met dennengroen, hooi en dieren is er één van. De markt wordt verder opgesierd door enkele optredens met een hoog kerstgehalte. Met onze Kerst-Sfeer-Markt halen wij de kerstgedachte naar boven en geven u een voorproefje van wat komen gaat. Een bezoek aan de witte kerstmarkt is een onvergetelijk uitstapje voor het hele gezin. Alle winkels zijn op de koopzondag van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Beleef de kerst in hartje Blerick
Welkom bij Winters Winkelhart!

652 winters winkelhart Facebook header

naar boven...