Skip to main content

Koningsdag 27 april 2024

Eรฉn dag in het jaar kleurt Blerick compleet oranje en dit jaar gaan we er weer helemaal voor: op Koningsdag natuurlijk! Winkelhart Blerick kent al vele jaren een zeer uitgebreide Oranjemarkt. Een mooie traditie op Koningsdag, die in de wandelgangen de grootste van heel Limburg wordt genoemd. Op 27 april, de nationale feestdag, kleurt iedere vierkante meter van het Blerickse centrum weer oranje.

KINDERFANTASIEMARKT
In hartje Blerick start op zaterdagochtend om 7:00 uur โ€™s-ochtends de KinderFantasieMarkt. Tijdens deze vrijmarkt verkopen kinderen zelfgemaakte en tweedehands spullen. Er zijn ruim 1.000 plaatsen voor de vrijmarkt. Dit brengt volop bedrijvigheid en gezelligheid! De kinderFantasieMarkt is op het Lambertusplein en aanliggende straten (1e Maasveldstraat, 1e Graaf van Loonstraat, Averbodestraat, Laurentiusstraat, Maasbreesestraat, Ruijsstraat, Steegstraat en Tiendstraat!

๐—ž๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—™๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ฎ๐˜€๐—ถ๐—ฒ๐— ๐—ฎ๐—ฟ๐—ธ๐˜: Op het Lambertusplein en omliggende straten worden er vanaf 7 uur zelfgemaakte en tweedehands spulletjes verkocht. En let op: Onze Mascotte Chielke komt natuurlijk ook ff een kijkje nemen. We verwachten 'm rond 10 uur op het Lambertusplein. Misschien later ook nog wel even op de braderie te vinden :)

๐—•๐—ฟ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ: In de Kloosterstraat, 1e Graaf van Loonstraat en Witherenstraat vind je vanaf 10 uur talloze kraampjes met leuke koopjes en lekkere versnaperingen.๏ธ

๐—Ÿ๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ๐—บ๐˜‚๐˜‡๐—ถ๐—ฒ๐—ธ: Geniet van swingende optredens op het podium voor โ€˜t Raodhoes/De Paerdskoel en bij Sur Meuse op het terras.

Programma T Raodhoes / De Paerdskoel
12.15 - 14.15 uur, Coverband Midway Special
15.00-18.00 uur, Beats&Boogies

Programma Sur Meuse
15.00 - 18.00 uur, Rockband Rock Revelation


Mis het niet! Kom op 27 april naar Winkelhart Blerick en beleef een onvergetelijke Koningsdag vol plezier, muziek en oranje gezelligheid! 


๐Ÿ’™ Beleef het in Blerick ๐Ÿ’›

KAARTVERKOOP
De start van de kaartverkoop voor de KinderFantasieMarkt is op dinsdag 2 april om 11 uur bij SierenSo, Kloosterstraat 15-17 in hartje Blerick. De prijs per kaartje bedraagt 5,- voor een plek van 3x1,5 meter. Aub contant betalen! Maximaal 3 kaarten per persoon!

BIJ SIERENSO
Na de eerste verkoopdag om 2 april, zijn de verkrijgbaar bij SierenSo op onderstaande dagen, 's-middags vanaf 14 uur:

  • dinsdagmiddag van 14 tot 17 uur
  • woensdagmiddag van 14 tot 17 uur
  • vrijdagmiddag van 14 tot 17 uur
  • zaterdagmiddag van 14 tot 17 uur

Kom alleen op die dagen en binnen die tijden voor de kaartjes!

GEEN AFVAL!
De organisatie zet dit jaar net als voorgaande jaren extra in op de duurzame gedachte. Toen werd er vรฉรฉl minder afval achtergelaten. Gelukkig, want al dat afval is uiteraard slecht voor het milieu en zeer kostbaar om af te voeren. Er zal dus ook dit jaar gรฉรฉn vuilniswagen meer beschikbaar zijn en iedere verkoper wordt erop gewezen niet verkochte spullen weer mee naar huis te nemen. Laten we hier samen op toezien! 

KONINGSMARKT
Dit kleurrijk geheel gaat vanzelf over in de grote oranjemarkt die als een groot lint door het hele centrum staat opgesteld. Vele kooplieden zijn van de partij om hun producten aan te prijzen. De commerciรซle markt en de winkels zijn op deze zaterdag 27 april geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Het belooft een fantastische dag te worden voor jong en oud! En let op: Onze Mascotte Chielke komt natuurlijk ook ff een kijkje nemen. We verwachten 'm rond 10 uur op het Lambertusplein. Misschien later ook nog wel even op de braderie te vinden :)

Tot zaterdag 27 april op de grootste oranjemarkt van Zuid Nederland!

KAARTVERKOOP KINDER-FANTASIE-MARKT

Wil jij op deze vrijmarkt staan? Kom dan vanaf 2 april snel naar Sierenso. Daar zijn de kaarten te koop, Kloosterstraat 15-17 in het centrum:

  • dinsdagmiddag van 14 tot 17 uur
  • woensdagmiddag van 14 tot 17 uur
  • vrijdagmiddag van 14 tot 17 uur
  • zaterdagmiddag van 14 tot 17 uur

Kom alleen op die dagen en binnen die tijden voor de kaartjes!

Een kaartje kost maar 5,- en je mag maximaal 3 kaartjes per persoon kopen. Er kan alleen contant en gepast worden betaald. 

Heb je een commerciรซle kraam en interesse om op de Koningsmarkt te staan? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(foto: Wim van Groenendaal)